Szemöldök szempontok

Szemöldök szempontok

SatírosGépi szálas3D szálas-satírosMicroblanding
Tartósság2-3 év2 évÉlettartama a szálas és a satíros technika között helyezkedik el.kb. 1 év
KinézetRajzoltSzabályosTömör, dúsTermészetes
GondoskodásUV védelem: nagyon érzékeny az UV-sugárzásraUV védelemUV védelemUV védelem
FájdalomMinőségi zsibbasztóinkkal elviselhetőMinőségi zsibbasztóinkkal elviselhetőMinőségi zsibbasztóinkkal elviselhetőA négy módszer közül ez a legkevésbé fájdalmas
Regenerálódási idő5-6 nap6-7 nap6-7 nap
Elkészítési időElső alkalom:
2 és fél óra
Első alkalom:
2 és fél óra
Első alkalom:
2 és fél óra
Első alkalom: 2 és fél óra
Második alkalom: 1 és negyed óraMásodik alkalom: 1 és negyed óraMásodik alkalom: 1 és negyed óraMásodik alkalom: 1 és negyed óra
Kizáró tényezőkTartós bőrbetegségek, cukorbetegség, vesebetegség, epilepszia, terhesség, stb… (részletek a linken)Tartós bőrbetegségek, cukorbetegség, vesebetegség, epilepszia, terhesség, stb… (részletek a linken)Tartós bőrbetegségek, cukorbetegség, vesebetegség, epilepszia, terhesség, stb… (részletek a linken)Tartós bőrbetegségek, cukorbetegség, vesebetegség, epilepszia, terhesség, stb… (részletek a linken)
Zsíros bőr, nagyon erősen látszó korábbi tetoválás

Művészet a Sminktetoválásban – Magyar Zsuzsa

A Technikák összehasonlítása

szemöldököd legalább annyira meghatározza az karakteredet, mint a tekinteted. Egy ritka, kikopott, hiányos, egyenetlen, vagy teljesen hiányzó szemöldök rendkívül rossz irányba mozgathatja szépségedet még akkor is, ha egyébként az arcod összes többi része hibátlan. Ez esetben a legjobb megoldás csakis a sminktetoválás lehet számodra, amellyel frissítésekkel akár örökké gyönyörű szemöldököd lehet.

A mai technikakavalkádban már nehéz eligazodni.

Segítünk Neked kiválasztani a saját igényeidnek megfelelő szemöldöktetoválást! Persze minden esetben kérd ki szakember véleményét, hiszen nem biztos, hogy a Te kedvenc sminktetoválásodat a Te bőrtípusodon tartósan el lehet készíteni. A sminktetováló szakember tudni fogja, hogy mi az, ami a te stílusodban a legtartósabban fenn fog maradni, ezért mindenképp hallgasd meg és fogadd el szakmai véleményét!

1993 óta sminktetoválok, és bátran állíthatom, nincs 2 egyforma szemöldök! Sőt nincs 2 egyforma bal és jobb oldal. Mivel minden eset más, és igyekszem Venégeimnek a legsikeresebb megoldást megtalálni, így 2006 óta készítek szálas sminktetoválást, 2007 óta Lézeres tetoválás radírozást, így ma már számos esettanulmány van a birtokomban. Vizsgáljuk meg a különféle szempontokat.

1. szempont: Tartósság

A sminktetoválások tartósságát számos tényező befolyásolja. Ilyen például a pigment fajtája, sűrűsége, az alkotó, sminktetováló kézügyessége, tapasztalata, a bőrtípus, gépi sminktetoválás esetén pedig a gép fordulatszáma, precizitása, ereje. Éppen ezért minden esetben más és más ideig marad változatlan a sminktetoválás, de van egy átlagos idő, ami a legtöbb esetben érvényes a különböző technikák esetén.

A várható tartósság a különböző technikák esetén a következő:

Satíros: 2-3 év (nem összekeverendő a tettetoválók által készített 20 évig is tartós, de esztétikai szempontok szerint megkérdőjelezhető satírral.)

  • Szálas: 2 év
  • 3D szálas satíros: Élettartama a szálas és a satíros technika között helyezkedik el. Attól függően, hogy 1X vagy 2X szálaztunk-e…
  • Microblanding: 1 év

Számodra a tartósság az elsődleges szempont sminktetoválásod kiválasztásánál?

Számodra a tartósság az elsődleges szempont sminktetoválásod kiválasztásánál?

Akkor a satíros technikát válaszd, de semmiképp ne ess abba a hibába, hogy egy testtetoválóval készítteted el a szemöldök, szem vagy szájtetoválásodat! Egy testtetoválás ugyanis a bőr legmélyebb rétegeibe kerül be, annak eltávolítása pedig többletköltséget, időt és energiát emészt fel, amit nyilván Te magad is szívesebben áldoznál másra.

Lehetséges, hogy most úgy  gondolod, hogy a most kiválasztott szemöldök a Neked való, de a trendek, divatirányzatok folyamatosan változnak, és később meggondolhatod magad. A legfontosabb pedig, hogy arcod az évek során sokat változik, ezért a szemöldöktetoválásodon is változtatni kell, hogy az ne váljon teljesen idegenné az arcod többi részétől. Mindemellett a testtetoválóval készíttetett szemöldök sminktetoválás egy idő után bekékülhet vagy lilássá válhat a szemöldökön, ami nem nyújt éppen természetes hatást.

Miért tartósabb a satíros szemöldök a szálazáshoz képest?

A szálazással természetesebb, kevésbé rajzolt hatású szemöldöknek lehetsz a birtokosa, ugyanakkor – ahogy ez a fenti felsorolásban is olvasható – kevésbé lesz tartós, mint a satírozás. Ez esetben ugyanis – a satír technikával ellentétben – nem 8-12 réteg pigment kerül a bőrbe, hanem – éppen a természetesség érdekében – kevesebb, 6-8 réteg. A kevesebb réteg pigment természetes, hogy rövidebb idő alatt szívódik fel.

A javítás minden estben a ” hozott előzményektől függ. Néha könnyedén átalakíthatjuk a rossz tetoválást. Máskor türelmet és következetességet követelő feladat. Azonban minden esetben bízd magad a szakemberre.

Ha a saját szemöldököd a két oldalon nagyon eltér egymástól, akkor a különbséget optikailag tompítani lehet a 3D szálas satíros módszerrel. Van, akinek a kissé rajzolt hatású satírozott technika áll jól, mert karakteres megjelenést kölcsönöz az arcának, de van olyan is, akihez a természetesebb megoldások passzolnak, mint a szálazás vagy a hiperrealisztikus microblanding technika. A szálazással szabályosan természetes, a 3D szálas satíros technikával dús, tömör szemöldököd lehet, a microblandinggel pedig leesett állakat fogsz folyamatosan látni, miután közlöd az ismerőseiddel, hogy nem a saját szemöldöködet vizslatják éppen.

Bármelyik megoldás tetszik is Neked, mindenképp hallgasd meg szakértő kozmetikus véleményét is, hogy elkerüld a csalódást. A sminktetoválás kiválasztásánál ugyanolyan buktatók vannak, mint bármilyen más dolognál, ami változtat a megjelenéseden: például egy ruha máson tökéletesen mutathat, viszont amikor te felpróbálod, rájössz, hogy ez finoman szólva nem a Te világod. A sminktetoválással nem játszhatod el, hogy most kipróbálod ezt, aztán majd legfeljebb változtatsz rajta, de ezt biztosan Te is tudod. Ezért mondd el a saját véleményedet egy sminktetoválónak, és hagyd őt kibontakozni. A profi szakember tudni fogja, mi kell Neked!

3. szempont: Gondoskodás

Te is boldog leszel gyönyörű sminktetoválásoddal, mert vége a napi sminkelésnek, korrektorozásnak, és soha többé nem moshatja le a lubickolás a vonásaidat. Ehhez a boldogsághoz könnyen hozzá fogsz szokni. Ilyenkor sokan elfelejtik, hogy milyen rossz is volt előtte, és nem értékelik eléggé a szemöldöktetoválásukat. Te ne ess ebbe a hibába! Tapasztalataink szerint ilyenkor sokan természetesnek veszik, hogy ez az állapot soha nem fog változni, és ezért nem ápolják, nem védik a naptól. Ahogy a leggyönyörűbb hajszíneket is könnyedén kifakítja az erős UV, pl. szolárium, napsütés, ugyan sokkal lassabban, de ugyanúgy a sminktetoválások színére is változást gyakorolhat. Ezt elkerülheted, ha  fényvédőt használsz rajta. A fényvédelem a bőr többi területein is nagyon fontos, de itt kiemelkedő jelentősséggel bír. Ha nagyon lebarnul a bőröd, a sminktetoválás sötétebbnek és hidegebbnek hat, de közben a pigment színe módosulhat az UV hatásoktól. A microblandig és a szálas szemöldök a legérzékenyebb az UV fényre, az erős UV hatások gyorsabb kopáshoz vezethetnek. A fényvédelemmel megelőzheted a szín idő előtti kifakulását. Óvd szemöldöködet, és akkor hosszú ideig tündökölhet az egyik legszebb részedként!

4. szempont: Fájdalom

Az első és legfontosabb befolyásoló tényező, hogy milyen géppel, milyen technikával és módszerrel tetoválnak, valamint, hogy milyen gyorsan készül el a sminktetoválás. Minél lassabb és kíméletesebb a pigmentálás, annál kevésbé fáj. Ahol 1-1,5 óra a sminktetoválás, az nem lehet túl kíméletes. A fájdalmat mindenki máshogy éli meg, mindenkinek más a fájdalomküszöbe, mindemellett számos tényező befolyásolja, hogy egy adott pillanatban hogyan reagálsz a fájdalomra. Ilyen lehet az, hogy éppen mennyire vagy fáradt, milyen a lelkiállapotod, valamint a menstruációs ciklusod is hatással lehet a fájdalomküszöbödre.

Zsibbasztás

Minőségi lidokain alapú zsibbasztóinkkal azonban teljesen elviselhetővé tesszük a fájdalmat, és ha úgy érzed, kérhetsz plusz zsibbasztást is. Ha érzékeny vagy a lidokainra, számunkra az sem probléma, mert egyéb kiváló zsibbasztóink is vannak, amivel elérhető a minimális fájdalommal járó sminktetoválás.

GYIK: Könnyen ki lehet bírni?

Ahhoz, hogy objektív képet kapjunk, meg kell különböztetnünk a szem, a szemöldök és az ajak területét. Nem lehet egy teljes ajaksatírozást egy finom szemöldökszálazással egy lapon emlegetni. Felület arányában változik a pigmentálásra fordított idő is, így ami hamarabb elkészül, az a fájdalomküszöbödet is jóval kevésbé veszi igénybe. Arról nem is beszélve, hogy egy vékonyabb szemhéjvonal vagy egy vastag satírozott black damon stílusú szemtetoválást nem érdemes összehasonlítani fájdalom és idő szempontjából.Ne higgy az olyan megtévesztéseknek, amelyek ígéretük szerint teljesen fájdalommentessé teszik az eljárást, mert ilyen módszer még nem létezik. Persze a modern helyi zsibbasztókkal el lehet érni a minimális fájdalmat, de teljesen fájdalommentes technika jelenleg nem létezik. Bár Vendégeink visszajelzései alapján a fájdalom elenyésző. Vendégeink a legtöbb alkalommal arról is biztosítanak minket, hogy sokkal kisebb a fájdalom, mint amire előzetesen számítottak, valamint hogy nagyon megéri számukra ez a kicsi fájdalom. Az eredmény ugyanis elképesztően gyönyörű minden esetben, ráadásul mindenki számára az egyéniségéhez passzoló végeredmény születik meg.

A szépség mindannyiunknak mást jelent?

Magyar Zsuzsa Sminktetoválás a legfontosabbnak a tervezést tekinti. A Vedégeire való ráhangolódás az elsődleges célja és feladata. Az évek óta folyamatosan áramló Facebook hozzászólásokból teljesen egyértelművé vált a Magyar Zsuzsa Sminktetoválás számára, hogy mindenki a saját tükrén keresztül vizsgál másokat és saját magát is, ezért mi itt a Magyar Zsuzsa Sminktetoválásnál azt szeretnénk elérni, hogy mindenki a saját tükrén keresztül lássa szépnek magát és a sminktetoválását is. Lehet, hogy akinek jól áll egy díva vonal, annak egy dekoratív is nagyon jól állna. Csak az a kérdés, hogy mi passzol a Te személyiségedhez.

Két eltérő személyiség, két eltérő sminktetoválással:

Először is pihend ki magad éjszaka, ne izgulj! Próbálj meg relaxálni indulás előtt, nyugtasd magad, és szánd az egész napodat a sminktetoválásra! Ne tervezz semmi sürgőset utána, ne kelljen sehova rohannod, mert a késés lehetőségétől csak ideges leszel, és így a fájdalomra is érzékenyebb.
Nagyon fontos, hogy sminktetoválásra ne éhgyomorral érkezz, viszont a kávé 4 órával előtte tilos.
Lényeges szempont az is, hogy ne érkezz leégett arcbőrrel a sminktetoválásra!
Egy jó sminktetováló módszert a menstruáció nem befolyásol, és általánosságban igaz, hogy a szemöldök korszerű zsibbasztók használata mellett nem jelent problémát a fájdalom szempotjából, viszont ha menstruációd kiszámítható, akkor teljes ajak satírt vagy black damon szemhéjtetoválást lehetőleg ne tervezz a menstruációd első nnapjára, a többi napon nyugodtan jöhetsz sminktetoválásra.

5. szempont: Regenerálódási idő

A sminktetoválások közül a szemöldök veszi leginkább igénybe a bőrt, ezért ennek a regenerálódási ideje a legrövidebb. A sminktetoválást után közvetlenül a szemödök körül lévő terület kissé érzékenyebb, de ez nem jelenti azt, hogy el kell bújnod a világ elől az első pár napban. Nyugodtan menj ki vele az utcára, de gondoskodj a megfelelő fényvédelemről! És ez nem csak közvetlenül a sminktetoválás elkészülte után érvényes, hanem életed végéig! A bőrnek szüksége van a védelemre, különösen igaz ez a sminktetoválások esetén, ahol a sminktetoválás kifakulása, vagy a bőrben lévő festékmennyiség csökkenése következhet be. (Erről bővebben olvashatsz a 3. pontban.)Az első időszakban azonban érdemes kerülnöd például a szaunát, az uszodát, a strandot, a szoláriumot, a napozást, a síelést, a közös fürdőt. Az első pár napot követően természetesen ezek közül bármelyikre lesz lehetőséged, de minden esetben gondoskodj a fényvédelemről! 50 faktoros fényvédőkrémet javaslunk, lehetőleg olyat, ami az UVA és az UVB fény ellen is védemet biztosít.

A különböző technikák esetén a regenerálódás ideje:

  • Satíros: 5-6 nap
  • Szálas: 6-7 nap
  • Microblanding: 6-7 nap

6. szempont: Elkészítési idő

Itt, a Magyar Zsuzsa Sminktetoválásnál igyekszünk minél több időt egy Vendégre fordítani, hogy sminktetoválása tökéletesen ugyanolyan legyen, mint amit megbeszéltünk. Ezért nálunk az összes technikával készült szemöldöktetoválás körülbelül 2,5 óra szokott lenni. De a közhiedelemmel ellenétben ez nem azt jelenti, hogy 2,5 órán keresztül pigmentáljuk a Vendégeinket, maga a sminktetoválás folyamata körülbelül csupán 50 perc. A többi időt a tervezés, a forma felrajzolása, az előkészületek és a zsibbasztók feltétele utáni várakozás teszi ki. A 2. alkalom minden technikánál egy és negyed óra.

+ 1: Ha volt már korábbi tetoválásod…

Korábbi tetoválás meglétekor a legtöbb esetben az új sminktetoválás elkészítése előtt először lézeres tetoválás-eltávolításra van szükség, melyet csak képzettséggel rendelkező személy végezhet el. Az eltávolító kezelések során itt, a Magyar Zsuzsa Sminktetoválásnál figyelünk rá, hogy ne alakuljon ki maradandó bőrkárosodás,  de mégis gyors és hatékony eredményeket érjünk el a festékanyag kikoptatásában. Az eltávolítások során olyan bőrminőséget alakítunk ki, melyen az újabb tetoválás alkalmával nem képződnek hegek, hanem biztonságosan tetoválható felület jön létre. A tetoválás eltávolítása előtt új sminktetoválás tervezésére is van lehetőség, ebben az esetben ugyanis nem szükséges az előző tetoválást teljes méretébeneltávolítani, hanem csupán a tervből, az új tetoválásból kilógó részekre fókuszálunk.

KAPCSOLAT

Bármi kérdése van, kérem keressen minket!

Magyar Zsuzsa Permanent Make Up Art VIP Club.
1052 Budapest Régi posta utca 4.
Bejelentkezés:madonna@madonna.hu
+3670/3130313
Csak szakmai info:+3620/9535553,

© Copyright 2016, Minden jog fentartva
Share this Post:

Posted by kriszti

Related Posts:

(0) Comments

    Leave a Comment